El pla turístic d'Inca, una ditada de 20.086 €

  • Visto 1546 veces

Fa unes setmanes vaig demanar al regidor de transparència informació sobre l'adjudicació a dit del pla turístic d'Inca a l'empresa Som de Mallorca per valor de 20.086,00 € i que havia d'estar enllestit a finals de l'any 2016 i del que a dia d'avui no sabem res.

Igual que molts de ciutadans ens assabentàrem per la premsa que l'Ajuntament havia comanat directament a una única empresa la redacció d'un pla turístic. Per tant, sense convocar cap concurs i sense justificar detalladament l'experiència, ni lèxit, ni la trajectòria d'aquesta empresa en el desenvolupament de plans turístics.

Per les investigacions que he fet em consta que l'empresa adjudicatària del projecte ha redactat plans turístics per Lloret i Sa Pobla, dos pobles que, de moment no figuren en el mapa turístic de dels turistes europeus que ens visiten i que poc tenen a veure amb la realitat inquera.

Quina és la realitat inquera? Tal volta aquesta és la primera pregunta. Un municipi sense cap pla estratègic ni cap model de ciutat. Llavors per què es convoca un pla turístic si de moment no hi ha ni un pla estratègic per a la ciutat que entre d'altres coses no defineix quina és la marca de la ciutat. Per tant, definirem una marca turística sense tenir ni un model ni una marca de ciutat?

Un dels paràgrafs del text de l'adjudicació es desternillant

“En cap moment es pretén omplir el terme de turistes ni convertir Inca en un municipi eminentment turístic, sinó que més aviat es pretén optimitzar la presència dels turistes ja presents a la comarca i per extensió a tot Mallorca, així com incentivar que nous visitants (tan estrangers com mercat local mallorquí) conegui més de prop les bondats i els atractius que ofereix Inca”

És a dir, farem un pla turístic per els propis residents d'Inca? És una broma? El propi text és l'afirmació del que no aconseguirà l'informe. El resum de com gastarem 20.086 € en posar de manifest el que ja sabem molts d'inquers, empresaris, comerciants i altres ciutadans d'altres pobles.

Si seguim llegint trobam més perles com aquesta:

"...sinó també de cara a que la pròpia població inquera conegui més de prop el seu poble i incrementem el sentiment de pertinença a Inca."

No els falta sentit de l'humor i deixa palès que qui ha escrit això volia emplenar el paper per justifcar aquesta adjudicació. No és redundant afirmar que el mercat local és mallorquí? O sigui que farem un pla turístic per atreure mallorquins? Per atreure inquers? Hola?

Pel que també se i em consta, el pla cerca un lema. La mateixa estratègia que ha fracassat en les passades legislatures. Una estratègia antiga, típica i obsoleta. Inca encara és #laciutatquetuvols amb els cartells negres de l'autovia com a reclam i amb uns polítics que haurien de viatjar un poc més i documentar-se de quines són les estratègies turístiques que executen i desenvolupen ciutats com Inca. Perquè Inca és ciutat. I com deia el Pare Colom, Inca mereix més seriós honor.

Descarregar pdf de l'Adjudicació del Pla Turístic d'Inca

Modificado por última vez enViernes, 24 Marzo 2017 05:23
Inicia sesión para enviar comentarios